Deze vier gewoontes houden je zen tijdens de lockdown

Hoe blijven we mentaal, emotioneel en fysiek in balans in de lockdown? Inspirator Jay Shetty zette vier gewoontes op een rijtje die je leven transformeren. In dit blog deel ik ze met je. Het hoeft niet lang, al is het maar even per dag. 

1. Thankfulness
Wees Dankbaar voor datgene in je leven wat nog wél kan of er is. Probeer elke dag een moment te vinden om bewust stil te staan bij de dingen in je leven waar je echt dankbaar voor bent. Dankbaar voor wat je hebt mogen ontvangen of hebt mogen ervaren. Soms zijn die momenten begonnen met iets moeilijks of met pijn. Uiteindelijk schuilt er schoonheid in elke situatie. Hoe klein ook. Bijvoorbeeld de extra tijd die je overhoudt omdat je niet meer naar je werk hoeft te rijden. Wees dankbaar voor je gezondheid, de plek waar je woont of de vrienden die je hebt in je leven. Wanneer je even stilstaat bij waar je dankbaar voor bent op dit moment in je leven en dit elke dag doet aan het begin van de dag, verandert dat de mindset voor de rest van de dag. Je kan dit langzaam uitbouwen door ook een moment stil te staan waar je dankbaar voor bent aan het einde van de dag, aan het begin en einde van elke activiteit of aan het begin en einde van elke maaltijd. 

2. Inspiration
Voed je brein met inzichten en inspiratie. Dit is hèt moment om iets nieuws te leren. Een nieuwe taal, paardrijden, yoga, mountainbiken of het lezen van een boek. Daag jezelf uit om iets nieuws te leren en maak daar je daily practice van. Het kan een podcast luisteren tijdens het koken. Of leg het boek neer op je nachtkastje en neem jezelf voor elke ochtend en avond 1 alinea te lezen. Doe dagelijks yoga op een moment dat het jou uitkomt via live stream of video. Door nieuwe dingen te leren, daag je je hersenen uit. Leer je nieuwe manieren van denken en situaties van meerdere kanten te bekijken. Het is als het ware de voeding voor je ziel. 

3. Meditation
Meditatie is tijd doorbrengen met jezelf. En hier plezier aan beleven doordat je jezelf beter leert kennen. Het kan even 5 minuten stil zitten en luisteren naar het geluid van je ademhaling. Of doe een van de Yoga Nidra live stream lessen of video's via de Moon Yoga Club app. Je kunt een wens voor jezelf visualiseren, in stilte affirmaties opzeggen. Een van mijn favoriete affirmaties is: Ik ben precies daar waar ik moet zijn. Dit zinnetje heeft zo veel potentie en kracht. We zijn vaak bezig met het verleden of de toekomst. Deze affirmatie herinnert ons aan de kracht van het huidige moment. Het nu. 

4. Exercise
Beweeg! Ga hardlopen, fietsen, doe yang yoga lessen. Zorg dat je lichaam sterker wordt. Veel grote teachers zeggen: Wat meditatie doet voor je mind, doet beweging voor je lichaam. Je hebt beweging nodig om je te kunnen uiten. Om de energie door je lichaam te kunnen laten stromen. 

Deze 4 gewoontes maken samen het woord T.I.M.E:

Thankfulness. Inspiration. Meditation. Exercise.

Maak T.I.M.E voor jezelf. Probeer elke dag tijd te maken voor deze nieuwe gewoontes en je zal een positieve transformatie ervaren. Wij zijn er voor je om je te helpen met je dagelijkse meditatie en Yoga lessen. Ook tijdens de lockdown kun je genieten vanaf huis via live stream of je aanmelden voor een van de studio lessen. 

Liefs, 

Irene