Cupping is een diepgaande behandelvorm, die een onderdeel is van de Oosterse geneeskunde. Het doel ervan is wind-koude symptomen te verdrijven en pijn te verminderen. Een heerlijke behandeling voor in de winter dus!

Hoe werkt het precies? Door kleine glazen potjes van binnen te verwarmen en daarna direct op de huid aan te brengen: het vacuüm dat ontstaat maakt dat binnen in de potjes de huid opgetild wordt. Spieren en de huid raken goed doorbloed, meer zuurstof in verkrampte gebieden en afvalstoffen zijn makkelijker te verwijderen, met als gevolg een algehele ontspanning.

Cupping is net als acupunctuur onderdeel van de TCM (Traditionele Chinese Geneeskunde( die gericht is op de beweging van de energie, het bloed, en de lichaamsvloeistoffen. Het lichaam wordt eerst in gemasseerd met massageolie, waarna er cups aangebracht worden op strategische plaatsen. Onder de cups treedt er een zeer sterke doorbloeding op. De cups kunnen op bepaalde plaatsen blijven staan of worden over het lichaam bewogen. Beide behandelwijzen hebben een zeer diepgaande en krachtige uitwerking. Door de diepgaande werking duurt een cupping max 20-25 min, aangeraden wordt dan een langere massage te boeken waarin cupping een onderdeel is.

Goed om te vermelden: na een cupping is op de plek van behandeling vaak een duidelijke verkleuring te zien is. Het komt door de intense doorbloeding van het weefsel. De kleur van de plek kan verschillen, van rood tot meer paars. Deze verkleuring trekt na een paar dagen vanzelf weer weg.

Deze therapie werkt heel goed bij: rug- en schouderklachten, hoofdpijn, chronische verkoudheid en astma, hoest en beginnende griep.

Goed nieuws! Specialiste in Cupping massages Dagmar Oude Lansink komt zaterdag 21 januari en zaterdag 11 februari naar Bergen. Deze 2 dagen kunnen de hele dag cupping massages geboekt worden!

Cupping massage 30 min: 45 euro
Cupping massage 60 min: 85 euro

Boek je afspraak via de Moon Yoga Club app, mail info@moonyogaclub.com of bel 072-7436011.

 

December 17, 2016
Tags: Blog