Cosmetische acupunctuur is de beauty trend van 2017. Het is het natuurlijk alternatief tegen botox. En het leuke? Het wordt vaak (grotendeels) vergoed door je zorgverzekering. In acupunctuur wordt gebruik gemaakt van traditionele Chinese principes om blokkades op te sporen en de energie in je lichaam weer vrij te laten stromen.

Hoe werkt het?

Bij cosmetische acupunctuur worden de dunne acupunctuur naaldjes op het voorhoofd en kaaklijn geplaatst om zo de voedingsstoffen- en bloedtoevoer te stimuleren naar het gezicht. Door de naalden aan het begin en aan het einde te plaatsen van een rimpel wordt callogeen aanmaak gestimuleert. Doordat de naaldjes microwondjes achterlaten wordt ook het zelfhelend vermogen van de huid geactiveert. De naaldjes helpen spieren te ontspannen en de huid strak te trekken.

Het resultaat:

Na één behandeling kan er al een duidelijk verschil zijn. Zichtbare resultaten zijn ontspanning van de spieren in het gezicht, een betere doorbloeding van de huid en een versteviging van het collageen in de huid wat als gevolg heeft dat rimpels minder zichtbaar zijn en de huid strakker wordt. Een frisse uitstraling met behoud van een natuurlijke uitstraling. Het gezicht kan na afloop een beetje rood zijn en tintelen. En in sommige gevallen licht gekneusd voelen. Inmiddels is Cosmetische Acupunctuur zo populair en volgens aanhangers werkt het rimpels even goed weg als botox.

Moon Acupunctuur

Alle acupunctuur behandelingen bij Moon Yoga Club zijn een full body behandeling waarbij het hele lichaam wordt meegenomen. Tijdens de intake kan cosmetische acupunctuur toegevoegd worden aan de behandeling. Het voordeel, je lichaam krijgt een volledige reset en de energie kan weer vrij stromen. Acupunctuur is heilzaam bij veel klachten als:

 • Hoofdpijn, migraine, opvliegers, overgangsklachten.
 • Huidklachten: acne, psoriasis, eczeem, jeuk etc.
 • Slaapproblemen, (angst)dromen , spanningsklachten, nervositeit, angst.
 • Stoornissen van de spijsvertering: obstipatie, maagpijn, diarree, buikpijn.
 • Menstruatieklachten en pijn.
 • Gewricht- en spieraandoeningen i.h.a.: tenniselleboog, rugklachten.
 • Aangezichtspijn, gordelroos.
 • Allergieën, hooikoorts.
 • Astma, bronchitis, chronische verkoudheid, holteontstekingen.
 • Acute aandoeningen: blessures etc.
 • Maar ook klachten en pijn met “onduidelijke oorzaak.”
 • Antirook behandelingen en andere verslavingen.

Behandelduur Cosmetische acupunctuur

Er zijn meerdere acupunctuur behandelingen nodig voor een een optimaal resultaat. De effecten zijn afhankelijk van uw leeftijd en persoonlijke situatie. Vaak worden de acupunctuur behandelingen in het begin wekelijks uitgevoerd. Daarna kan in overleg worden afgebouwd. Onderhoudsbehandelingen van 1 keer per maand zijn aan te raden. Een bijkomend voordeel is dat acupunctuur in veel gevallen (grotendeels) vergoed wordt door zorgverzekeraars.

Inloop uur Acupunctuur: Zaterdag 7 januari 11.30-12.30 uur

Aanstaande zaterdag 7 januari is er een inloop uur acupunctuur van 11.30 – 12.30. De acupunctuur behandeling wordt uitgevoerd door Isabelle, zij is gecertificeerd acupuncturiste en huisarts. Isabelle staat je graag te woord, dus kom langs bij Moon Yoga Club en wie weet is acupunctuur ook iets voor jou.

Wil je meteen een acupunctuur behandeling inboeken? Reserveer eenvoudig je treatment via onze MoonYoga Club app. Download hem hier.