Bija Mantra's zingen

Aanstaande dinsdag is als onderdeel van de Yin Yoga teacher training Bija Mantra's zingen. Live vanuit Moon Yoga Club zingen we samen met honderden yogi's over de hele wereld deze bijzondere mantra's. Paul en Suzee Grilley zingen ook mee vanuit San Francisco!!

 Deelname is gratis en je kan meedoen vanuit huis via Zoom. Log in via deze link en dan ben je erbij!

https://us02web.zoom.us/j/82431475262

Mantra zingen is net als mediteren bedoeld om je aandacht te richten en in het moment te zijn. Mantra’s openen een deur naar hoger bewustzijn. Het is een vorm van mediteren, maar ook naar mantra’s luisteren heeft dat effect. Mantramuziek is een volwassen muziekstroming geworden, zowel op het concertpodium als om zelf te beoefenen.

In het Sanskriet betekent mantra ‘verlossing van de geest’, Manas betekent geest en Tra is verlossing of bevrijding. Tra kan ook staan voor transcendente Vedische song of gedicht. In feite zijn mantra’s helemaal niet bedoeld om te zingen, maar om te reciteren. Het reciteren van mantra’s maakt deel uit van een zuiveringsproces dat op termijn kan leiden tot zelfrealisatie.

Bij yoga en mindfulness worden mantra’s gebruikt om de aandacht te richten. Als het erg druk is in je hoofd kan je een mantra opzeggen om controle te krijgen over je gedachten. Het in stilte herhalen van de mantra heet japa en brengt helderheid in het hoofd.

Tot dinsdag 1 september 16.30 uur.
https://us02web.zoom.us/j/82431475262