Behoefte aan rust en kalmte? Strand Yoga doet wonderen.

Zilte zeelucht, golven die altijd in beweging zijn en de oneindig ogende horizon; het strand van Bergen aan Zee is een magische plek. Op een warme zomerse dag ploppen de kurken van de flessen rosé op het terras van de strandtenten en is er veel vertier aan de Bergense kust. Op zondag ochtend is de sfeer echter helemaal zen. Dan zijn er nog weinig mensen op het strand en zoek ik een mooi plekje uit in de buurt van strand tent Soul Beach. Hoe minder wind hoe dichter we aan de vloedlijn zitten. Dan prik ik mijn roze Moon Yoga Club vlaggen in de grond en komen de eerste yogi’s de steile berg aflopen.  Strand Yoga is razend populair onder Bergenaren en toeristen en dat is niet voor niets!

Strand Yoga doet wonderen. Het strand is namelijk de perfecte plek om helemaal tot rust te komen. Dit is zelfs wetenschappelijk bewezen in een Engels onderzoek. Wetenschappers zijn het unaniem eens dat het strand goed is voor je mentale gezondheid. Zo heeft de ene wetenschapper onderzocht dat de blauwe kleur van de zee wordt geassocieerd met rust en kalmte. Een ander heeft bewezen dat het turen naar een weidse horizon letterlijk ruimte geeft in je hoofd. Weer een ander heeft onderzocht dat de continue beweging van golven die aankomen op het strand in combinatie met het ruizen van de zee zorgt voor een milde, meditatieve staat van zijn. Door het strand te combineren met Yoga wordt zelfs de grootste stresskip helemaal zen. Strand Yoga zorgt voor kalmte en brengt je hersenen tot rust. Na 1 uurtje Strand Yoga voel je je een ander mens.

Yoga betekent voor mij vrijheid. Tijdens strand yoga gebruik je alle elementen; je bent buiten, je voelt de wind door je haren, de zon op je huid en voelt de zachte ondergrond van het zand onder je én je hebt een prachtig uitzicht! Yoga is een middel om te connecten met mijn lichaam. Je lijf geeft signalen door aan je brein, je hart en ziel. Op het moment dat je geen connectie hebt met je lijf, kun je je vastgelopen voelen en vast in je hoofd komen te zitten. Bij yoga wordt je uitgenodigd jezelf te observeren, je gedachtes en emoties te bekijken vanuit een ander perspectief en weer tot jezelf te komen. En dat is voor mij de ultieme vorm van vrijheid.

Start je zondag zen. Met de zon op je huid, de zilte zeewind door je haren en het ruisen van de zee op de achtergrond. Ontdek de kracht van volledige overgave en loslaten op het strand van Bergen aan Zee.  Start deze zondag en meld je nu aan >

Ik zie je graag,

Liefs Irene

May 31, 2024