effect van daglicht

5 tips tegen te weinig licht: mega effect op onze gezondheid!

Een groot deel van de Nederlanders zit te veel in het duister, zeker tijdens de wintermaanden. Met de huidige aangescherpte maatregelen blijven we vaker binnen en krijgen we minder daglicht en het licht binnen is vaak niet sterk genoeg. Helemaal nu de dagen korter worden. Dit heeft een groot effect op je humeur en onze slaap en kan daardoor gezondheidsklachten veroorzaken.

Volgens deskundigen mag er meer aandacht komen voor het effect van licht op onze gezondheid. We weten allemaal dat bewegen, gezond eten en een positieve mindset bijdraagt aan een goede gezondheid. Maar hoe belangrijk licht is dat weten maar weinig mensen. Het krijgen van voldoende licht verkleind de kans op een winter dip. In ons nieuwe rooster bieden we alleen nog yoga lessen aan in het licht. 

5 tips hoe je meer licht tot je kunt nemen.

1. Ga elke ochtend een half uurtje naar buiten. Kom bijvoorbeeld lopend of op de fiets naar de studio voor een ochtend les. Dan is de zon krachtig en weet je zeker dat je voldoende licht pakt.

2. Ga met de lunch even naar buiten. 

3. Doe je liever een live stream les of een van de 500 yoga video's? Leg je matje dan voor het raam, zodat je in het daglicht je yoga practice doet. 

4. Zorg voor voldoende slaap. 

5. Werk je thuis? Ga dan zo dicht mogelijk bij het raam zitten. 

Door de nieuwe maatregelen worden we uitgenodigd nieuwe routines te ontwikkelen. Zorg dat je tijd maakt voor je dagelijkse yoga practice, zodat je in je fit en in balans blijft voelen. Reserveer daarom vandaag je yoga mat via de gratis Moon Yoga Club app!

Wij zien je graag!