De maan is regelt grote natuurlijke processen. Krachtig genoeg om hele oceanen in beweging te brengen. Een menselijk lichaam bestaat voor meer dan 65% uit water en ook ons menselijk lichaam reageert op de maan. Een nieuwe maan kenmerkt een nieuwe fase van de cycles van de maan. Het is het uitgelezen moment om je intentie te zetten voor de komende periode. Het is een tijd van transformatie en healing. In dit blog vertel ik je wat meer over de nieuwe maan en deel ik een paar rituelen die deze periode houvast kunnen geven. 

De nieuwe maan in het teken van Waterman is het begin van een nieuwe cycles. Dit luchtteken staat voor vrijheid, verandering en een nieuw begin. 

Een nieuwe maan is het begin van een nieuwe cycles. De Zon en de maan staan vanaf het oogpunt van de aarde in een lijn. We kunnen de maan dan niet zien. Daarom wordt de nieuwe maan ook wel Dark Moon genoemd. Je intuitie is dan sterker en het is makkelijker contact te maken met je innerlijke wijsheid. 

Het Chinese Nieuwjaar valt dit jaar precies samen met de nieuwe maan. Het is de start van het jaar van de Tijger. Hierdoor kan het extra aanvoelen als een nieuw begin! De nieuwe maan in Waterman stimuleert het Watermantijdperk, waarin we meer vanuit vrijheid, broederschap en gelijkheid gaan leven. ‘Leven en laten leven!’ is het motto van de Waterman. Door de invloed van de Tijger kunnen we meer in actie komen en onze (alternatieve en vernieuwende) plannen dit jaar waarmaken. Je kunt nieuwe ideeën krijgen en jouw intuïtie zal sterk zijn. Wanneer je hierop vertrouwt, kun je fantastische avonturen beleven!

Zoals zoveel natuurkrachten, heeft de maan in een ritme. Hij wordt groter, wordt kleiner en verdwijnt om terug te cirkelen naar het begin om opnieuw te beginnen. De seizoenen, de getijden, ons leven van geboorte tot de dood tot wedergeboorte - het zijn allemaal cycli die ons omringen en omhullen in alles wat we doen.

Vanaf nieuwe maan tot aan de volle maan is er weer ruimte voor nieuwe dingen. Het is het uitgelezen moment voor een nieuwe start. Het universum staat open voor oneindig veel mogelijkheden. Nu is het de tijd om de de volgende stap te nemen, kom in beweging en kom dichter bij jouw persoonlijke doelen. 

Hier een aantal rituelen die jou kunnen ondersteunen aanstaande dinsdag tijdens de nieuwe maan: 

1. New Moon Class
Tijdens de New Moon Class van dinsdag 1 februari 19.30 uur zal Samantha doormiddel van een yoga flow gericht op het detoxen van het lichaam ervoor zorgen dat je energie goed kan stromen. Het resultaat? Je komt meer in je lijf, hebt een heldere geest en voelt heel duidelijk aan waar jij de komende maan periode je aandacht op dient te richten. Reserveer je mat via de gratis Moon Yoga Club app. 

2. Vasten
Probeer dinsdag 1 februari te vasten door geen geraffineerd voedsel en complexe koolhydraten te eten. Eet uitsluitend groente en fruit en drink elk uur een glas water. Dit helpt je lichaam zich te ontdoen van afvalstoffen. Het helpt je metabolisme in balans te komen. Sommige mensen drinken deze dag alleen water, maar dat is voor jou misschien net een stap te ver. Doe waar je je goed bij voelt. 

3. Affirmatie
Probeer een positieve affirmatie een paar dagen voor en na de nieuwe maan dagelijks te herhalen. Zo behoud je makkelijker te focus en werken deze door op diepere lagen van je bewustzijn. 

4. Journaling
Houd een journal bij en schrijf daar in de ochtend vlak nadat je wakker bent geworden iets in op. Kan een droom zijn, iets dat bij je opkomt op dat moment, hoe je je voelt, of een specifieke vraag, zoals:
- Waar ben ik dankbaar voor dat ik gister heb gekregen?
- Waar ben ik trots op dat ik gister heb gegeven.
- Wie kan ik vandaag op welke manier helpen? 
- Heb ik een compliment ontvangen? Wie kan ik vandaag een compliment geven.
-Wat zijn mijn waarden. Wat is mijn grootste waarde
- Wat kan ik doen voor de wereld om die beter te maken. Hoe klein ook.
- Welke mensen die je kent vind je oprecht aardige mensen.
- Wat is het mooiste cadeau wat je ooit heb gehad en wat is het mooiste cadeau wat je ooit heb gegeven.
- Als je nergens bang voor was wat zou je dan ondernemen.

Namasté,

Irene

January 31, 2022