Klassiek Indiaas Concert

Zondag 17 maart geven Ad Groot (Sitar) en Wim Bosman (Tabla) een klassiek Indiaas Concert bij Moon Yoga Club. De beeldend kunstenaars Ad Groot en Wim Bosman ‘ademen’ Indiase Klassieke Muziek.

Ad is geboren in Bergen en schildert hier. Bovendien wijdt hij zich bijna heel zijn leven aan de sitar. Met dit lyrische snaarinstrument vertolkt hij de schat aan emoties die zo kenmerkend is voor de Indiase khayal-traditie. Het beheersen van verfijnde melodische en complexe ritmische patronen werd tijdens Ad’s langdurige verblijf in Parijs onder meer getraind onder leiding van maestro Kushal Das.

Wim (woonachtig in Santpoort-Zuid) ontwikkelde zich van beeldhouwer in natuursteen tot ruimtelijk kunstenaar die als geo-archeoloog werkt met fossiele landschappen. Hij reikt Ad de bijbehorende cyclisch pulserende ritmische patronen, ofwel tala’s aan. Wim was ruim 50 jaar geleden Nederlands tabla-pionier na intensief oefenen op basis van aanwijzingen van de legendarische virtuozen Mian Shaukat Hussain en Latif Ahmed Khan. Na ruim 30 jaar de tabla-set op zolder te hebben gezet, is door het spel van Ad sinds enige jaren de oude liefde echter onweerstaanbaar opgebloeid. Mis het niet en reserveer een plekje voor dit bijzondere concert!

Klassiek Indiaas Concert

Wanneer: Zondag 17 maart

Tijd: 15.00-16.30 uur

Prijs: € 15,- pp

Reserveer je plekje eenvoudige via de gratis Moon Yoga Club app of mail info@moonyogaclub.com