Ik ben super trots dat drie waanzinnig gave kunstenaars exposeren tijdens de Kunsttiendaagse in Moon Yoga Club van vrijdag 20 oktober tot en met zondag 29 oktober 2023. Dat willen we vieren met jou! 

Daarom ben je van harte uitgenodigd voor de feestelijke opening van de expositie van Katja Hoogeboom en Ron & Ellen Bruining. 

Zaterdag 21 oktober 13.00 uur in Moon Yoga Club Bergen. 

Moon Yoga Club is tijdens de Kunsttiendaagse naast de gebruikelijke yoga lestijden elke dag tijdens de Kunsttiendaagse geopend van 11-17.00 uur. En dagelijks is er een kunstenaar aanwezig!! 

Geloof niet wat je ogen je vertellen. Alles wat je ziet, is begrensd. 
Leer met je gevoel kijken, ontdek wat je eigenlijk allang weet en ook jij zult leren vliegen. [Uit Jonathan Livingston Zeemeeuw van Richard Bach & Russell Munson]. Ron en Ellen Bruining zijn altijd op zoek naar de verwondering in ons werk maar ook in het leven boeit hen het ongrijpbare.

Hun visie is dat al het unieke wat de aarde voortbrengt terug komt in het materiaal dat zij gebruiken. De combinatie van het natuurlijke verweerde hout met het eigenzinnige van de steen en het stoere van staal straalt levenskracht uit. In de natuur zie je vaak een symbiose tussen organismen en wij laten zien dat dat dus ook bestaat tussen deze materialen. 

 Kunsttiendaagse Bergen 2023 

'Ons werk gaat over leven. En laat zien wat ons als mens bezig houdt op het gevoelsvlak. Daarom gebruiken we materialen uit de natuur. Dit staat het dichtst bij ons natuurlijke zijn.' Aldus Ellen.

Ron en Ellen Bruining maken voornamelijk organisch en vaak symbolisch werk. De combinatie van het natuurlijke en verweerde hout, eigenzinnige van de steen en het stoere staal verwondert.

Kunsttiendaagse Bergen 2023 

De schilderijen van Katja Hoogeboom (Scapino Dansacademie; Mode Academie Montaigne) zijn imposant en dat komt niet alleen doordat de verf dik opgebracht is met het paletmes. De vrouwen die Katja meer dan levensgroot portretteert stralen zelfbewust de toeschouwer tegemoet.

 Kunsttiendaagse Bergen 2023

Katja’s werk heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot de essentie. Ze kiest ongewone standpunten die ze benadrukt door de afsnede. Ze gebruikt passionele kleurcombinaties, soms zelfs ronduit gewaagde kleurtoetsen. Het resulteert niet bepaald in zoete plaatjes, maar in onstuimige en heerlijk kleurrijke vrouwenportretten.

Kunsttiendaagse Bergen 2023

Katja Hoogeboom vindt in de vrouw een onuitputtelijke bron van inspiratie. De kiem was er en werd gevoed door de opleidingen die ze heeft gevolgd, en daarna door haar werk als designer in de modebranche. Je ziet dat ze een ervaren ‘kijker’ is en dat het esthetische belangrijk is. Ze houdt duidelijk niet van ‘meer van hetzelfde’ en druk haar eigen stempel met haar eigen handschrift.

Kunsttiendaagse Bergen 2023

De expositie met schilderijen –in groot en klein formaat, in kleur maar ook een paar in zwartwit.

Leuk als we je bij Moon Yoga Club zien tijdens de opening, 

Liefs Karen en Irene