Wesak

Het is spiritueel gezien de belangrijkste volle maan van 2021. Boeddhisten over de hele wereld vieren Wesak. De dag dat Boeddha geboren is, verlicht en zijn lichaam heeft verlaten. Het is het moment dat er meer spirituele energie neerdaalt op de aarde. Om zo iedereen te helpen die zijn of haar talent wil inzetten om de mensheid, het dierenrijk of de plantenwereld van dienst wilt zijn. Over de hele wereld wordt deze dag gevierd, zoals wij kerstmis vieren. We geven geld aan goede doelen, geven elkaar complimentjes en komen samen. Healers over de hele wereld verenigen zich voor meditatie en samenzijn.

Wij willen deze bijzondere spirituele dag met jullie vieren daarom organiseren we maandag avond een full moon healing yoga les en kun je woensdag de energie absorberen door mee te doen met de Pranic Healing meditatie via live stream. De energie van deze volle maan is uiterst krachtig en helpt je jouw intuitie te versterken en meer helderheid te verkrijgen in je pad. 

Hoe benut je de energie van Wesak optimaal?

25 & 26 April: Purificatie

27 april Volle maan: absorbeer de spirituele energie

28 & 29 april: Distributie van de energie en healing

2 dagen voor Wesak (25 en 26 april) 

 1. Start de dag door te bedenken hoe je zo geweldloos kunt zijn en hoe je de mensen om je heen kunt helpen. Bedenk hoe je anderen van dienst kan zijn. Schrijf je gedachtes op. 
 2. Probeer deze dagen yoga te beoefenen. 
 3. Probeer 3 keer per dag een moment te mediteren ook al is het maar een paar minuten. Sluit elke meditatie met 3 keer de Ohm klank. 
 4. Versterk je intuitie door een aantal keren de volgende affirmatie te herhalen: Ik ben de ziel, dat ben ik.
 5. Drink in de ochtend een glas gefilterd water met het sap van een halve biologische citroen en 1/4 theelepel Hymalaya zout. Dit helpt je lichaam te ontslakken.
 6. Probeer zondag en maandag slechts 1 maaltijd te nuttigen. Wil je tussendoor wat eten? Eet dan vers fruit, noten en zaden.
 7. Probeer je te verdiepen in spirituele boeken en teksten. 

Wesak 27 april

Dit is de dag van de volle maan. Op deze dag absorbeer je de spirituele energien en zegeningen van Lord Buddha, Lord Christ en alle grote spirituele teachers. 

 1. De volle maan is in de ochtend om 05.33 op haar piek. Probeer dan te mediteren. Wees je bewust van je ademhaling en probeer de stilte te vinden in je meditatie voor minimaal 10 minuten. Stel jezelf voor dat je oen staat voor spirituele zegeningen van Lord Buddha en Lord Christ en alle grote spirituele leiders. Sluit af met 3 keer de Ohm klank.
 2. Probeer te wandelen in het bos of op het strand.
 3. Probeer deze dag geheel te vasten. Het vasten is niet verplicht. Raadpleeg je arts als je twijfelt of vasten goed voor je is. 
 4. Probeer gedurende de dag je spiritueel open te stellen voor zegeningen en probeer de rust in jezelf te vinden. Ok, het is koningsdag, dus dit zal voor ons Nederlanders deze dag wel een uitdaging zijn. Maar het is het proberen meer dan waard! 
 5. Geef kadootjes aan de mensen die je liefhebt. Een bloemetje of een dank je wel in een kleine vorm. 
 6. Geef geld aan een goed doel. 
 7. Mediteer voor het slapen gaan en sluit af met drie keer de ohm klank. 
 8. Probeer je te verdiepen in spirituele boeken en teksten. 

2 dagen na Wesak 28 & 29 april

 1. Als je opstaat stel je jezelf voor dat je alle spirituele energie en zegeningen doorgeeft aan de aarde, alle landen, de mensheid, dierenrijk, plantenrijk en alle mineralen. Geef de zegeningen door en zegen Nederland evenals het dorp of stad waarin je woont, jouw buurt, jouw huis, jouw familie en vrienden en collega's. Bid dat alle wensen van de mensheid vervult worden en zo ook die van je familie. 
 2. Doe mee met de Pranic Healing meditatie woensdag 11.45 via live stream. 
 3. Herhaal punt 1 in de middag en avond. 
 4. Probeer 1 maaltijd te nuttigen, veel water te drinken en vers fruit, noten en zaden te eten gedurende de dag. 
 5. De tweede dag na Wesak kun je hier een extra maaltijd aan toevoegen. 
 6. Probeer je te verdiepen in spirituele boeken en teksten. 

Happy full moon!