Volle maan 19 december

De maan is er altijd, waar je ook bent. Ze is regelt grote natuurlijke processen. Krachtig genoeg om hele oceanen in beweging te brengen. Als het volle maan is, is de invloed van de maan het meest voelbaar. De maan staat dan het dichtst bij de aarde.

De volle maan van woensdag december 2023 in Tweeling wordt ook wel de volle maan van de langste nacht genoemd. Het thema van deze maan is sweetness of life. 

Deze volle maan staat in verbinding met de miltmeridiaan. De miltmeridiaan is een van de 12 belangrijkste meridianen in de traditionele Chinese geneeskunde. De miltmeridiaan transformeert en transporteert. De milt tranformeert voedsel en drank in bloed en energie (chi). En transporteert de essentie naar het hart en de longen. Via het bloed worden de voedingsstoffen naar elke cel van ons lichaam gestuurd. De milt zorgt er ook voor dat we ons geaard voelen. Dat we tevreden zijn met wie we zijn en waar we staan op dit moment. De milt is het moeder orgaan van ons fysieke lichaam behoort tot het element aarde. 

Wanneer de energie in de miltmeridiaan verstoord is dan kun je last hebben van stijve spieren, koude handen, spijsverteringsproblemen, algehele vermoeidheid, piekeren en snel afgeleid zijn. Het versterken van deze meridiaan zorgt ervoor dat je je gegrond voelt en kan genieten van de sweetness of life. 

Fysiek kun je de krachten van deze volle maan positief versterken door zo veel mogelijk stress, denken aan het verleden en staan terwijl je werkt te vermijden. Kies voor het eten van geel voedsel, zoals mais, rijpe bananen en ananas.

Voor de volle maan van 27 december organiseert Moon Yoga Club een speciale Full Moon Healing yoga les gegeven door Mariska. Deze stimuleert de milt meridiaan energiebaan en laat de Chi hier optimaal stromen. 

Reserveer je mat via ons rooster. 

Liefs Irene