De maan is er altijd, waar je ook bent. Ze is regelt grote natuurlijke processen. Krachtig genoeg om hele oceanen in beweging te brengen. Een menselijk lichaam bestaat voor 65% uit water en ook op ons menselijk lichaam reageert op de maan. Als het volle maan is, is de invloed van de maan het meest voelbaar. De maan staat dan het dichtst bij de aarde. Een jaar kent 13 manen en elke maan heeft een eigen unieke energie. Ongeveer drie dagen voor tot drie dagen na een volle maan kun je je meer helderwetend of -ziend voelen en is je intuïtie versterkt

En deze maan is erg bijzonder mét een maansverduistering. De maansverduistering zorgt ervoor dat de energie van deze volle maan extra sterk aanvoelt. Het brengt naar boven wat er onbewust speelt. Een eventuele disbalans in je emoties, je gedachten en of relaties met anderen of je werk.

Maan in Stier
Deze volle maan staat in het teken Stier. Het teken Stier houdt niet van onbekende situaties en overhaaste beslissingen. Wat nieuw is, voelt niet per se fijn voor dit teken. Veiligheid, zekerheid en bekend terrein zijn álles voor de Stier. Dit leidt soms tot een koppige houding die ervoor zorgt dat er maar weinig verandering plaatsvindt. Recht tegenover de maan in Stier, staat de zon in het teken Schorpioen. Schorpioen is hét teken van transformatie. De invloed van deze twee tekens in combinatie, kunnen ervoor zorgen dat je tijdens de volle maan van 8 november 2022 een gebrek aan flexibiliteit kunt ervaren. Je hebt het liefst dat de dingen gaan zoals jij ze in je hoofd had. Wees je daarvan bewust, en trek je op tijd terug als je voelt dat je daar behoefte aan hebt. Just breath. 

Net als tijdens iedere volle maan, is ook dit weer het moment om terug te kijken naar alles wat je de afgelopen tijd hebt bereikt. Reflecteer en laat alles wat jou niet langer dient los. Laat grote besluiten voor nu even achterwege. Just breath

Dikke Darm meridiaan
Deze volle maan staat in verbinding met de dikke darmmeridiaan en is gekoppeld aan je nek en keel. De dikke darmmeridiaan is een van de 12 belangrijkste meridianen in de traditionele Chinese geneeskunde. De dikke darm absorbeert overtollig vocht en regelt de afscheiding en uitscheiding van afvalstoffen. Ademhalen en met name diep ademen ondersteunt de dikke darm. De energie van deze maan daagt je uit om standvastig te zijn zonder koppig te zijn en consistent zonder rigide te zijn. Just breath.

Een disbalans in deze meridiaan kan zich op fysiek niveau bijvoorbeeld uiten in een verstopte neus, grotere vatbaarheid voor verkoudheid, constipatie of diarree, eczeem en buikpijn. In psychisch opzicht heb je moeite met loslaten en kun je last hebben van een pessimistische instelling. Op het moment dat de dikke darm energie in balans is, voel je je in balans en energiek.

Fysiek kun je de krachten van deze volle maan positief versterken door veel Yoga lessen te volgen. En te kiezen voor wit voedsel, zoals rijst, uien, knoflook en gember. Ook radijsjes en veel granen en verse groenten hebben een positief effect. Dit is het ideale moment om geraffineerde suiker en producten zoals witbrood en pasta achterwege te laten. 

Voor deze krachtige volle maan van november organiseert Moon Yoga Club donderdag 10 november om 19.30 uur een extra speciale Yoga Nidra waarbij we intunen op de energie van deze volle maan. Met een krachtige helende visualisatie gegeven door Irene le Roy. Deze Yoga Nidra wordt afgesloten met een Crystal group healing! 

Reserveer vandaag je mat > 

Namasté.

November 08, 2022
Tags: Blog