Functional Vinyasa Teacher Training

 

8 juli 2019 start een 100 uur Functional Vinyasa Teacher training bij Moon Yoga Club in Bergen. Deze unieke yoga opleiding wordt gegeven door internationale top docenten Marcel van de Vis (foto) en Anat Geiger. Pak je kans en schrijf je vandaag nog in!


Functional Vinyasa is een dynamische yoga vorm die gericht is op wat de houding voor jou kan doen meer dan hoe de houding er uit ziet. Wij zijn allemaal uniek, de structuur van ons skelet, de flexibiliteit van onze spieren, onze emotionele reactie en gemoedstoestand, maken wie wij zijn. Onze yogabeoefening moet hier een afspiegeling van zijn. In plaats van het proberen na te doen van een esthetische vorm, het kopiëren van een houding, proberen wij te begrijpen hoe een houding ons kan helpen en hoe deze om te vormen naar onze behoefte en mogelijkheden. 
Functional Vinyasa combineert dit beide, het is dynamisch, een creatieve flow die iedere beoefenaar helpt haar uniekheid en mogelijkheden te manifesteren. Zonder competitie en zonder frustratie. 

Wat leer je: 
Anatomie: 
Fundamentele basisbegrippen van (beweging-s) anatomie, om les te geven in de belangrijkste yoga houdingen en deze te vormen naar de behoefte van iedere student. 


Asana 
Begrip van de functie van de houdingen, en hoe deze te beoefenen, dit opent de weg naar een langdurige, creatieve en bevredigende yogapractice. 


Filosofie 
Waar yoga verschild van andere bewegingsvormen is niet zozeer het fysieke aspect, dan wel de mogelijkheid on naar binnen te keren en jezelf op een eerlijke en vriendelijke manier te bekijken. Yogafilosofie kan os helpen op de zoektocht en het ontrafelen van oude gedragspatronen, en ons ondersteunen op onze weg van ontwikkeling en groei. 

In deze tweeweekse (vinyasa) yoga intensive zullen de dagen als volgt worden ingedeeld: 
- Beoefenen van yoga en meditatie 
- Lezingen over anatomie ( botten, spieren en fascia) 
- Houding techniek en aanpassingen 
- Techniek van het lesgeven 
- lezingen over filosofie 
- oefenen in lesgeven 

Dit is een 100-urigen training, van het volledig hebben afgerond van deze training ontvang je een Yoga Alliance goedgekeurd certificaat. 

Planning 
Data: maandag 8 juli t/m 21 juli 2019. 
Dagindeling is als volgt: 
Maandag t/m vrijdag van 12:00 tot 18:00 uur 
Zaterdag van 12:00 tot 15:00 uur 
Zondag van 13:00 tot 18:00 uur
Dit is een 100-uurs opleiding, erkend door Yoga Alliance. 
Huiswerk en opdrachten maken onderdeel uit van de training, er is geen examen. 

Docenten 
Zowel Anat Geiger en Marcel van de Vis Heil hebben intensief gestudeerd bij Paul en Suzee Grilley. Anat is een van de vaste assistenten tijdens hun Teacher Trainings. 

Anat Geiger 
Boegbeeld van Yin Yoga in Nederland, en ziel van de YogaGarden. Haar lessen zijn niet alleen met Yin en Yang gevuld, ze drijven vooral op haar wijsheid, humor en kracht. Anat’s yogakennis gaat diep en strekt ver- zij heeft de sleutel tot iedere wijze les die ze ooit heeft gehad en opent er deuren mee die anders voor je gesloten zouden blijven. 

Marcel van de Vis Heil 
Vader van de YogaGarden, Marcel heeft een enorme vakkennis op yogagebied. Als yogadocent is hij kalm, opmerkzaam en toegewijd, hij heeft oog voor detail. 
Anusara Yoga heeft hem geleerd zijn hart te volgen, onvermijdelijk bracht hem dit naar Yin Yoga en Paul en Suzee Grilley. Zijn studies bij hen hebben zijn horizon verbreed en verstevigen het fundament van YogaGarden en hun Teacher Training. 

Prijs 
Prijs: 1.815,- incl 21% btw. 
Reserveer je plek in de opleiding door een mail te sturen naar info@moonyogaclub.com 

June 11, 2019