Wanneer de maan vol is, is dit hét moment voor een Full Moon Bath ritueel. Wat? Een Full Moon Bath ritueel. Niet alleen om te reinigen, maar juist om contact te maken met het water en meer 'in flow' te komen met de energie van de volle maan. Water reageert sterk op de kracht van de Maan en je lichaam heeft dan ook tijdens deze periode het meeste baat bij een weldadig bad. Wist je dat mineralen optimaal worden opgenomen door je huid tijdens volle maan? Volg deze eenvoudige 6 easy-to-follow stappen en ervaar het zelf. 

Full Moon bath

1. Maak ruimte voor magie
Hoewel je zou denken dat schoonmaken geen onderdeel is van een fijn badritueel, is dit een cruciale stap in het creëren van jouw ideale save space. Een schone badkamer draagt bij aan een ultieme relax ervaring. Dus neem de tijd om het bad en de badkamer goed te reinigen. Je kunt hiervoor het beste natuurlijke producten gebruiken. Of je kunt je eigen schoonmaak product met azijn, water, citrus olie en tea tree olie maken om er zeker van te zijn dat je je niet onderdompelt in een chemicaliën bad. Spoel na het schoonmaken het bad goed af met heet water. Je kunt je badkamer ook energetisch reinigen met witte salie. Zorg er dan wel voor dat je hierna 5 minuten een raam open kunt zetten, zodat de dikke witte rook de ruimte kan verlaten. 

Full Moon bath

2. Verzamel je favoriete items
Een fluffy handdoek, een boek dat je graag wilt lezen, of een journal met een pen voor het geval je inzichten verkrijgt. Glas water en je favoriete kristallen dichtbij. Je kunt aardende stenen als rookkwarts, heldere kwarts of hart opener stenen zoals rozenkwarts aan het bad toevoegen. Let op! Niet alle stenen kunnen aan het bad worden toegevoegd. Seleniet bijvoorbeeld, lost op in water. Zorg ook voor een vuur element en steek wat kaarsen aan. Je kunt ook paleo santo laten branden dat reinigt de energie in de ruimte. Is zachter dan witte salie en kun je gerust laten branden zonder een raam open te hoeven zetten. Tenzij je dat fijn vindt natuurlijk. Het is jouw bad ritueel. 

Full Moon bath

3. Gebruik natuurlijke producten
Vul het bad met warm water. Voeg hier je favoriete badproducten aan toe, zoals onze favoriete vegan rozen bath bomb, Love badzout en top het af met de heerlijke Glow bad & shower olie van Kiss the Moon. Of maak je eigen bad met zout, bloemblaadjes en je favo olie. Dim het licht, steek de kaarsen aan en draai je lievelings muziek. Luister hier naar wat jouw lichaam nodig heeft, soms kan luisteren naar hip hop ook heel ontspannen zijn ;) 

Full Moon bath

 4. Relax
Ga in bad, eventueel met een rolletje handdoek in je nek. Dit is het moment waar de healing begint. Let op je adem, sluit je ogen en sta jezelf toe te ontspannen. Je kunt jezelf een vraag stellen mbt een complexe situatie waar je meer begeleiding in jouw willen. Laat het dan los. Verwacht geen knip en klaar antwoord. Wees bewust van je energie om je heen, je gedachtes en emoties. Soms wil je schrijven, soms wil je alleen chillen. Alles is goed. Blijf ongeveer 20 minuten in bad of zo lang het goed voelt. 

Full Moon bath

5. Pure magie
Aan het einde van jouw Full Moon healing bad ritueel bedenk je wat je los wilt laten. Visualiseer dat deze energie uit je lichaam en opgenomen is door het water. Laat het water wegstromen, samen met deze energie. Terwijl je dit doet zit jij nog in bad. Het is even wennen, maar laat al het water wegstromen voordat je eruit stapt. Spoel je daarna af onder de douche, het laatste beetje negatieve energie spoel je van je af. Tegelijkertijd visualiseer je dat je het water je oplaad met nieuwe energie. Na afloop droog je je af en smeer je lichaam in met lavendel olie of een ander fijn product. Zorg ook dat je je bad weer schoon achterlaat. Spoel het na met water en laat het bad weer schoon achter. Als je veel olie hebt gebruik, maak het dan schoon met een natuurlijk schoonmaakmiddel. 

Full Moon bath

6. Slip into luxurious lounge wear
Heerlijke zachte jogger van Lululemon onze absolute topper! Zachte stoffen met velours of kant. Of ga voor een oversized sweater met de super zachte creme sokken van Soxs. Ga voor luxe. You deserve it! 

Full Moon bath

Merk op hoe je lichaam voelt na het Full Moon bath ritueel. Schrijf eventuele verkregen inzichten op. En drink voldoende water om je lichaam te helpen te detoxen.

Happy Full Moon!

Liefs Irene