De manier waarop dieren met stress omgaan is toch een groot voorbeeld voor ons?

Na een levensbedreigende situatie, denk aan een antilope die net de dans is ontsprongen en nog leeft na een achtervolging door een leeuw, trillen ze soms minutenlang over hun hele lijf.
Ze nemen de tijd om de spanning die is opgebouwd volledig af te voeren door middel van een gehele ontlading. Vervolgens gaan ze weer verder met de orde van de dag.

Hoe anders reageren wij vaak. Stress slaat bij ons vaak naar binnen toe en daardoor ontstaat er een hapering in de energiestroom die lang aan kan houden.

Dus ik ben helemaal voor het shaken!
Mag natuurlijk ook op de momenten dat je helemaal niet in een stressvolle situatie zit, maar gewoon om de energie flow lekker op gang te houden of een extra boost te geven.
Beweeg in jouw flow, jouw ritme, spring, shake let it go. Echt een aanrader!

Niet voor niets dat shaking therapy of shaking meditation bekend staat als een trauma release therapy. Het shaken zorgt er ook voor dat je je daarna veel relaxter voelt en beter kan concentreren. Dus misschien ook een idee als je thuis aan het werk bent achter je computer.
Af en toe laptop even dicht klappen, en je favoriete muziek aan!

Let’s shake!

Liefs, Karen

 

MOON YOGA CLUB is hét centrum voor persoonlijke ontwikkeling. Binnen MOON YOGA CLUB geloven wij dat iedereen een innerlijk kompas heeft dat je succesvol door het leven leidt, ‘your true north’. Wij bieden yoga, opleidingen en trainingen met als doel dat jij kan bouwen aan jouw sterkste, meest veerkrachtige en meest optimistische versie van jezelf. Start vandaag en reserveer hier je mat >