Tijdens de Kunsttiendaagse in Bergen exposeren kunstenaars Ellen Bruin en Peter Smit in Moon Yoga Club. Moon Yoga Club zal beide weekenden op zaterdag en zondag van 9.00-17.00 uur geopend zijn. Kom langs en geniet van de prachtige werken van deze bijzondere kunstenaars. Of nog beter; combineer een bezoek met een yoga of meditatie les. 

Peter Smit

Peter Smit Peter smit

Peter Smit is een Amsterdamse kunstschilder die ervan houdt te schilderen in de traditie van de Impressionisten. Er zijn geen lijnen maar kleurvlekken en -vlakken.
Licht en kleur vervullen een hoofdrol. Kleur is een heel belangrijk aspect in zijn werk, naast de losse toets. Hij schildert met olieverf, NAT IN NAT, zonder schets vooraf. Het resultaat is een bijna verloren gewaande sfeer, die een gevoel van nostalgie kan oproepen. Kijk voor meer informatie op www.petersmit.com

Ellen Bruining

Ellen Bruining

Mijn werk bestaat voornamelijk uit organisch en vaak symbolisch werk. 
De combinatie van het natuurlijke en verweerde hout, eigenzinnige van de steen en het stoere staal verwonderd mij elke keer! Ik ben altijd op zoek naar de verwondering in mijn werk maar ook in het leven boeit mij het ongrijpbare.

Mijn visie is dat al het unieke wat de aarde voortbrengt terug komt in het materiaal dat ik gebruik. De combinatie van het natuurlijke verweerde hout met het eigenzinnige van de steen en het stoere van staal straalt levenskracht uit. In de natuur zie je vaak een symbiose tussen organismen maar ik laat zien dat dat dus ook bestaat tussen deze materialen. Mijn werk gaat over leven. Ik laat zien wat ons als mens bezig houdt op het gevoelsvlak. Daarom gebruik ik materialen uit de natuur. Dit staat het dichtst bij ons natuurlijke zijn. Ik ontmoet je graag tijdens de Kunsttiendaagse bij Moon Yoga Club in Bergen. 

De Kunst10daagse is een evenement waarbij bijna 300 kunstenaars exposeren op ongeveer 160 verschillende locaties in het lommerrijke kunstenaarsdorp Bergen en in het stranddorp Bergen aan Zee in Noord-Holland. Traditioneel vindt dit culturele festival plaats in de herfstvakantie, in 2019 van 18 t/m 27 oktober.
De Kunst10daagse is breed geprogrammeerd met een artistiek en toegankelijk palet van schilderkunst, beeldhouwwerk, installaties, fotografie, etsen en keramiek.