Clean is the new luxery

Tot mijn grote schrik kwam ik tot de ontdekking dat veel producten die 'essentiele olien' bevatten bomvol chemicaliën zitten. Ik bleek mijn haar te wassen met een product dat dezelfde bestanddelen als een fles Dreft afwasmiddel bevat! En ineens voelde het vreemd. Ik doe regelmatig aan Yoga, drink cold pressed juices en probeer zo organic mogelijk te eten. Maar de producten waar ik mijn haren mee was of op mijn gezicht smeer, zitten bomvol chemicaliën. Je huid is je grootste orgaan en keer op keer een chemisch laagje opsmeren heeft effect. 

Verborgen suiker en E-nummers
Steeds vaker lees ik de etiketten op producten die ik vroeger lukraak in mijn mandje gooide. Bizar hoeveel slechte bestanddelen verstopt zitten in zogenaamde 'gezonde' producten. Wist je dat zelfs in tomatensaus vele klontjes suiker zitten? Onnodig. Of in je gezichtcreme veel parabenen? Dit zijn conserveringsmiddelen die ervoor zorgen dat je de gezichtscrème langer kunt bewaren zonder dat het van structuur en/of kleur verandert. Wetenschappelijke onderzoekers hebben parabenen in verband gebracht met een verhoogd risico op borstkanker. E320 en E321 (BHA en BHT) worden overigens binnenkort verboden omdat wetenschappers nu onomstotelijk hebben bewezen dat ze niet veilig zijn, ook niet in kleine hoeveelheden.

Mét organic producten of ván organic producten
Gelukkig verschijnen er steeds meer pure organic producten op de markt. Het is absoluut een zoektocht. Je moet echt de kleine lettertjes lezen om erachter te komen of een product helemaal clean is. Er is namelijk een groot verschil of iets is gemaakt mét organic producten of gemaakt is ván organic producten. Mijn vondsten deel ik graag met jullie. Sterker nog, de allerbeste producten zijn vanaf nu ook verkrijgbaar bij Moon Yoga Club. En zijn dierproefvrij. Dus zorgeloos genieten van organic superfoods, cold pressed juices en mooie pure producten. 

Clean is the new luxery
Je hebt maar 1 lichaam waar je je hele leven mee moet doen. Door regelmatig te bewegen, gezonde keuzes te maken qua voeding en organic producten te gebruiken, houd je je lichaam & mind gezond. Zo heb je meer tijd en energie voor de leuke dingen in het leven. Wij hebben het voorwerk al gedaan. Jij hoeft alleen maar te kiezen. Want in november introduceren we de volgende productlijnen bij Moon Yoga Club: 

Superfoods
Met dank aan health specialist Helen Beliën van Unlimited Health, zij heeft een selectie gemaakt van hun meest organic top producten. Denk hierbij aan de superfoods zoals Maca nibs, Zeewier, appelazijn, proteine poeders en blackseed oils voor door je smoothie of cold pressed MYC Juice. Maar ook heerlijke notenboters en snacks. En desinfect spray, clean deo's en thee. Allemaal raw, vegan en organic. 

Thabitha Hair Care
Een nieuwe revolutionaire luxe haircaire lijn uit Engeland gemaakt van pure organic producten. Tabitha heb ik een paar weken geleden mogen ontmoeten in Amsterdam en haar verhaal is enorm inspirerend. Ze heeft een eigen salon en vanuit daar heeft ze haar hair care lijn ontwikkeld van de meest zuivere ingredienten. De organic certified haar olie, cleanser, 4 in 1 conditioner en dry shampoo's winnen dit jaar elk te winnen award op het gebied van pure & organic beauty product. Ik gebruik het nu zelf een paar weken en mijn hopeloze haar heeft meer volume en mijn hoofdhuid voelt kalm en minder droog. I love it! 

OLIVEDA
OLIVEDA maakt 100% natuurlijke cosmetica met bio-actieve ingredienten. OLIVEDA gebruikt als basis het krachtig celelixir en hydroxytyrosol complex van de olijfboom. OLIVEDA Cosmetica ontstond zo'n 20 jaar geleden toen voormalig aannemer Thomas Lommel in een levenscrisis zat die hij zelf behandelde met de krachtige elementen van de olijfboom. De Olive Tree Pharmacy was geboren en daarmee de basis van een volledige lijn van luxe olijfolie cosmetica. Al na een paar weken is je huid egaler, gladder en straalt als nooit te voren. OLIVEDA is 100% natuurlijk en dierproefvrij. 

Enjoy!

Liefs Irene

Irene le Roy