De nieuwe maan van 30 april is de laatste nieuwe maan voor de meest krachtige volle maan van het jaar in Stier in mei. Dan vieren duizenden mensen over de hele wereld Wesak; een wereldwijde spirituele feestdag. De nieuwe maan van zaterdag 30 april is het moment om je systeem alvast voor te bereiden om de energie van de bijzondere volle maan in mei. 

De maan is regelt grote natuurlijke processen. Krachtig genoeg om hele oceanen in beweging te brengen. Een menselijk lichaam bestaat voor meer dan 65% uit water en ook ons menselijk lichaam reageert op de maan. Een nieuwe maan kenmerkt een nieuwe fase van de cycles van de maan. Het is het uitgelezen moment om je intentie te zetten voor de komende periode. Het is een tijd van transformatie en healing. In dit blog vertel ik je wat meer over de nieuwe maan en deel ik een paar rituelen die deze periode houvast kunnen geven. 

De nieuwe maan is het begin van een nieuwe cycles. De Zon en de maan staan dan vanaf het oogpunt van de aarde in een lijn. We kunnen de maan dan niet zien. Daarom wordt de nieuwe maan ook wel Dark Moon genoemd. Je intuitie is dan sterker en het is makkelijker contact te maken met je innerlijke wijsheid. 

Zoals zoveel natuurkrachten, heeft de maan in een ritme. Hij wordt groter, wordt kleiner en verdwijnt om terug te cirkelen naar het begin om opnieuw te beginnen. De seizoenen, de getijden, ons leven van geboorte tot de dood tot wedergeboorte - het zijn allemaal cycli die ons omringen en omhullen in alles wat we doen.

Vanaf nieuwe maan tot aan de volle maan is er weer ruimte voor nieuwe dingen. Het is het uitgelezen moment voor een nieuwe start. Het universum staat open voor oneindig veel mogelijkheden. Nu is het de tijd om de de volgende stap te nemen, kom in beweging en kom dichter bij jouw persoonlijke doelen. 

Hier een aantal rituelen die jou kunnen ondersteunen aanstaande zaterdag tijdens de nieuwe maan: 

1. New Moon Celebration
Tijdens de New Moon Class van zaterdag 30 april zal Mylène je middels Yin yoga je chakra's in balans brengen, zodat je energie goed kan stromen. Hierin werken we door op het thema van de afgelopen volle maan; 'Vertrouw op de stroom van het universum, keep the flow of life'. Het resultaat? Je komt meer in je lijf, hebt een heldere geest en voelt heel duidelijk aan waar jij de komende twee weken je aandacht op dient te richten. Reserveer hier je mat > 

2. Vasten
Probeer zaterdag 30 april te vasten door geen geraffineerd voedsel en complexe koolhydraten te eten. Eet uitsluitend groente en fruit en drink elk uur een glas water. Dit helpt je lichaam zich te ontdoen van afvalstoffen. Het helpt je metabolisme in balans te komen. Sommige mensen drinken deze dag alleen water, maar dat is voor jou misschien net een stap te ver. Doe waar je je goed bij voelt. 

3. Affirmatie
Probeer een positieve affirmatie een paar dagen voor en na de nieuwe maan dagelijks te herhalen. Zo behoud je makkelijker te focus en werken deze door op diepere lagen van je bewustzijn. 

4. Journaling
Houd een journal bij en schrijf daar in de ochtend vlak nadat je wakker bent geworden iets in op. Kan een droom zijn, iets dat bij je opkomt op dat moment, hoe je je voelt, of een specifieke vraag, zoals:
- Waar ben ik dankbaar voor dat ik gister heb gekregen?
- Waar ben ik trots op dat ik gister heb gegeven.
- Wie kan ik vandaag op welke manier helpen? 
- Heb ik een compliment ontvangen? Wie kan ik vandaag een compliment geven.
-Wat zijn mijn waarden. Wat is mijn grootste waarde
- Wat kan ik doen voor de wereld om die beter te maken. Hoe klein ook.
- Welke mensen die je kent vind je oprecht aardige mensen.
- Wat is het mooiste cadeau wat je ooit heb gehad en wat is het mooiste cadeau wat je ooit heb gegeven.
- Als je nergens bang voor was wat zou je dan ondernemen.

Atma Namasté,

Irene