1) Cold Pressed, wat is dat eigenlijk?

Kort samengevat: koudgeperst. Dat betekent dat groenten, fruit en kruiden traag worden gemalen. De mengeling die je erna krijgt, wordt door een hydraulische pers langzaam samengeperst. MYC Juicery gebruikt de Ferrari onder de Cold Pressed machines. Deze hebben we speciaal uit Amerika laten overkomen. De pers haalt het maximale volume sap uit de pulp. Het Resultaat? Een rijke juice boordevol vitaminen, mineralen en enzymen. Oftewel RAW sap. RAW is onverhit en zonder bewaarmiddelen en E-nummers. Onze Cold Pressed juice is puur natuur en volgens de laatste health technology geproduceerd.

2) Wat is het verschil tussen Cold Pressed en gepasteuriseerde sappen uit de Supermarkt?

De meeste sappen die je uit de supermarkt haalt hebben een houdbaarheid van meer dan 5 maanden. Die lange houdbaarheid wordt verkregen door pasteurisatie. Ze verhitten het sap heel kort om die dan langer te kunnen bewaren. Pasteurisatie verlengt dus de houdbaarheid, maar heeft één groot nadeel. Door die verhitting, al is die maar kort, vernietig je vitamines en andere goede eigenschappen. Bovendien worden bewaarmiddelen toegevoegd, de bekende “E” tjes, om ervoor te zorgen dat het sap z’n kleur goed zal behouden. Bij Cold Pressed juice of koudgeperst sap, ook wel levend sap genoemd, komt geen hitte aan te pas, zodat er significant meer vitaminen en enzymen in het sap bewaard blijven. Ook de combinatie tussen groenten, fruit en kruiden zorgt voor de ultieme health boost. Het sap houdt de waardevolle vitaminen en enzymen een 4-tal dagen vast. Vandaar de kortere houdbaarheid, omdat het een vers product is.

3) Sommige cold pressed juices uit de supermarkt of die je online kunt bestellen zijn 3 weken houdbaar, hoe kan dat dan?

Ook dat is bewerkt sap. De technologie die gebruikt is om de sap te produceren is Cold Pressed, maar daarna wordt het product bewerkt. HPP oftewel High Pressure Processing’ noemen ze dat. Dan wordt het sap in een omsloten cabine blootgesteld aan extreem hoge druk die de substantie aantast. Dit is een nieuwe technologie om sap 3 weken langer houdbaar te maken. Ook in dit proces gaan waardevolle vitamines en mineralen verloren. Het is makkelijk te onthouden: Als een product langer dan 4 dagen houdbaar is, dan is het geen vers product.

4) Wat is het verschil tussen sap uit een sapcentrifuge en koudgeperste sapjes?

In een sapcentrifuge zit een scherpe rasp die op een heel hoog toerental ronddraait, wel meer dan 20.000 toeren per minuut. Niet alleen zorgt het hoge toerental ervoor dat er kortstondig warmte vrij komt waardoor er verlies aan vitaminen en mineralen is. Door de hoge snelheid mengt zich ook zuurstof onder het sap. Waardoor het sap al binnen enkele minuten begint te oxideren. Oxidatie staat gelijk aan vitamine verlies. Een sap uit de sapcentrifuge dien je direct te nuttigen om zo veel mogelijk van de resterende vitamines binnen te krijgen.

5) Hoeveel groente en fruit zit er in 1 flesje Cold-Pressed Juice?

In een flesje koudgeperste sap van 500 ml staat gelijk aan het eten van 1,5 kilo van groente en fruit. Het is de makkelijkste manier om snel veel vitiamines en mineralen binnen te krijgen.  De sappen van MYC juicery hebben een uitgebalanceerde receptuur, zodat jij het beste van voornamelijk biologisch groente en fruit binnen krijgt. Puur, rauw en supergezond.

6) Waarom is een sapkuur van Cold-Pressed juices zo goed voor je?

Er zijn al veel mensen die een detox sapkuur gevolgd hebben van een aantal dagen. Waarschijnlijk heb je ook al gedacht: “3 of 5 dagen geen vast voedsel? Hebben ze dan geen honger? “ Er zijn heel wat manieren om te detoxen, maar een detox van onze coldpressed juices laat je lichaam en je verteringssysteem pas écht tot rust komen. Door middel van een Juice Cleanse krijg je alleen hoogwaardige voedingsstoffen binnen van koudgeperst sap. Doordat je enkel de voedingsstoffen van pure, biologische en speciaal uitgebalanceerde Cold Pressed juice inneemt, krijgt je immuunsysteem een enorme boost. Je lichaam wordt als het ware gereset. Cravings verminderen en na afloop voel je je energieker, helder van geest en heeft je huid die gezonde glow. Wil je een extra boost, dan kun je de sapdagen beginnen met health boosters zoals pure gember, kurkuma en aloe vera.

7) Wat is een Tuesday Juice day?

Dit is een internationaal initiatief van Cold Pressed juicery’s om mensen te ondersteunen een healthy life stijl te onderhouden. Door 1 keer per week een dag alleen maar koudgeperste sappen te nuttigen, geef je je immuunsysteem een boost en kan je lichaam zich goed ontdoen van afvalstoffen. Doordat het 1 dag is, is het makkelijker in te plannen in je agenda. Het is de balansdag op dinsdag waarbij je alleen 6 overheerlijke juices drinkt verdeeld over de hele dag.

De coldpressed juices van MYC juicery worden met liefde geproduceerd en gebotteld in Bergen en zijn verkrijgbaar bij Moon Yoga Club, Organic Food For You Bergen en Salade Bar Oogst in Alkmaar. Daarnaast kun je deze ook online bestellen. 

Enjoy!