Maansteen

Speciaal voor Moon Yoga Club zoeken Bauke en Laura van Blije Boeddha  maandelijks de mooiste en meest zuivere kristallen uit. Deze maand liggen er een paar prachtige maanstenen in de etalage te schitteren. Waarom is dit kristal zo bijzonder?

Maansteen
Aanstaande donderdag is het volle maan. De laatste van dit decenium. Een bijzonder moment in de tijd, met een bijzondere energie. Een mooi moment om je edelstenen te ontladen en op te frissen in het schijnsel van de volle maan. En welke steen past er beter bij de energie van de maan dan maansteen? Maansteen wordt zo genoemd vanwege het glanzende uiterlijk, wat wel wat weg heeft van de maan. De werking van maansteen kun je ook koppelen aan de maanfases. Maansteen is een steen van vrouwelijke energie, van intuïtie, je innerlijke godin en het vermogen mysterie van het leven. De verschillende kleuren maansteen lichten verschillende aspecten van deze steen uit.

Zo is groene maansteen vooral verbonden met het ongrijpbare en kan het je om uit te lijnen met het ritme van het universum. Daarnaast geeft de steen je een verfrissende blik en steun om de volgende stappen te zetten. 
Roze maansteen of perzikmaansteen is weer meer van het zachte, vrouwelijke. De innerlijke wijze godin in jou, die het verdient om gerespecteerd en gehoord te worden. Zacht te zijn voor jezelf en in te zien dat alles precies juist is op dit moment. 
Witte maansteen is helpt je met name om je helder zicht en voelen verder te ontwikkelen. Ook kan deze steen je helpen om je eigen emoties helderder te doorgronden. 
Grijze en zwarte maansteen spiegelt de verborgen wereld die altijd onder het oppervalk aanwezig is. Ze helpt je om de potentie en creatiekracht van het universum te voelen, zodat je optimaal afgestemd blijft op de mogelijkheden die het leven je schenkt. Ook kun je met zwarte maansteen makkelijker contact maken met je energetische helpers. 
Kom deze en nog vele andere kristallen bekijken in de Yoga Boutique van Moon Yoga Club. We zijn dagelijks in de ochtend geopend.