De maan is er altijd, waar je ook bent. Ze is regelt grote natuurlijke processen. Krachtig genoeg om hele oceanen in beweging te brengen. Een menselijk lichaam bestaat voor 65% uit water en ook ons menselijk lichaam reageert op de maan. De invloed van de maan is tijdens een volle maan het meest voelbaar, omdat ze dan het dichtst bij de aarde staat. Een jaar kent 13 manen en elke maan heeft een eigen unieke energie.

28 oktober is het volle maan en dan verschijnt de Jachtmaan. De Jachtmaan heeft als thema transformatie. Een goede tijd om je voor te bereiden op de winter. Vroeger was dit de periode om op jacht te gaan en de wintervoorraad aan te vullen met wat er in de natuur te vinden was. De voorbereiding is nu een meer innerlijke jacht. Je intuitie is in deze periode krachtiger. Je komt makkelijker tot jezelf en ziet duidelijker wat bij je past en wat je los mag laten. Daarom is het rond 28 oktober het ideale moment om plannen te maken maken voor de winter en jezelf uit te dagen met grote vraagstukken: Waar word ik echt gelukkig van en hoe kan ik de volgende stap zetten om dit te realiseren? Als je nog iets wilt doen voor de winter, is het nu de tijd om dat te doen. Het is ook de perfecte tijd voor meditatie en mindfulness.

Dikke Darm meridiaan
Deze volle maan staat in verbinding met de dikke darmmeridiaan en is gekoppeld aan je nek en keel. De dikke darmmeridiaan is een van de 12 belangrijkste meridianen in de traditionele Chinese geneeskunde. De dikke darm absorbeert overtollig vocht en regelt de afscheiding en uitscheiding van afvalstoffen. Ademhalen en met name diep ademen ondersteunt de dikke darm. De energie van deze maan daagt je uit om standvastig te zijn zonder koppig te zijn en consistent zonder rigide te zijn. Just breath steady & breath deep. 

Een disbalans in deze meridiaan kan zich op fysiek niveau bijvoorbeeld uiten in een verstopte neus, grotere vatbaarheid voor verkoudheid, constipatie of diarree, eczeem en buikpijn. In psychisch opzicht heb je moeite met loslaten en kun je last hebben van een pessimistische instelling. Op het moment dat de dikke darm energie in balans is, voel je je in balans en energiek.

Fysiek kun je de krachten van deze volle maan positief versterken door veel Yoga lessen te volgen. En te kiezen voor wit voedsel, zoals rijst, uien, knoflook en gember. Ook radijsjes en veel granen en verse groenten hebben een positief effect. 

Voor de volle maan van 28 oktober organiseert Moon Yoga Club zaterdag 28 oktober 10.30 een Full Moon Healing yoga les met krachtige ademhalingsoefeningen en yoga houdingen specifiek gericht op de dikke darm meridiaan gegeven door Krystel. Deze yoga les stimuleert deze energiebaan en laat de Chi hier optimaal stromen. Reserveer hier je mat > 

October 27, 2023