Vorige week vrijdag gaf ik een presentatie in PakHuis Willem de Zwijger aan ruim 50 professionals. Dit was de eerste keer dat ik buiten mijn yoga studio Moon Yoga Club of in de veilige omgeving van een mijn retreats een presentatie gaf over finding your true north. En het was een schot in de roos!

Finding your true north is niet alleen van belang om op persoonlijk vlak meer voldoening uit het leven te halen. In het steeds veranderende zakelijke landschap van vandaag is het voor bedrijven en professionals belangrijker dan ooit hun purpose helder te hebben. Ik gebruik liever het woord True north in plaats van purpose. Het concept van ‘finding your true north’  is gebaseerd op het idee dat een individu of organisatie een reeks kernwaarden en overtuigingen heeft die hun beslissingen en acties sturen. Als een noorderster geeft het richting. True north dient als een innerlijk kompas voor bedrijven en professionals en zorgt ervoor dat ze trouw blijven aan hun waarden en overtuigingen, zelfs als hun omgeving verandert.

In het verleden konden bedrijven en professionals vertrouwen op gevestigde patronen en processen uit het verleden om hun beslissingen te sturen. In de snelle en voortdurend evoluerende zakelijke omgeving van vandaag zijn deze praktijken en procedures echter niet langer voldoende. Bedrijven en professionals moeten zich snel kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden, terwijl ze trouw blijven aan hun kernwaarden. Dit is waar het concept van finding your true north essentieel wordt.

Wanneer bedrijven en professionals hun true north glashelder hebben, zijn ze in staat beslissingen te nemen en acties te ondernemen die in overeenstemming zijn met hun waarden en overtuigingen. Dit helpt hen om consistent te blijven in hun benadering van zaken, zelfs in uitdagende situaties. Het helpt hen ook om gefocust te blijven op hun doelen. Wat de lange termijn strategie ondersteund. Door trouw te blijven aan hun waarden en overtuigingen, kunnen ze voorkomen dat ze beslissingen nemen die in de toekomst negatieve gevolgen kunnen hebben. Door kostbare fouten te voorkomen en ervoor te zorgen dat ze stappen blijven zetten in de richting van hun doel. Ten slotte kan het concept van finding your true north bedrijven en professionals helpen om vertrouwen op te bouwen bij hun klanten, partners en werknemers. Dit leidt tot meer klantloyaliteit en solide partnerships.

Kortom, ik merkte dat finding your true north nu relevanter dan ooit is voor bedrijven en professionals. Door trouw te blijven aan hun waarden en overtuigingen, kunnen bedrijven en professionals betere beslissingen nemen, consistent blijven in hun benadering van zaken en vertrouwen opbouwen bij hun klanten, partners en werknemers.

Vind je het leuk om meer inzicht te verktijgen in jouw True North? Meld je aan voor mijn weekend find your True North >

Liefs Irene

MOON YOGA CLUB is hét centrum voor persoonlijke ontwikkeling. Binnen MOON YOGA CLUB geloven wij dat iedereen een innerlijk kompas heeft dat je succesvol door het leven leidt, ‘your true north’. Wij bieden yoga, opleidingen en trainingen met als doel dat jij kan bouwen aan jouw sterkste, meest veerkrachtige en meest optimistische versie van jezelf. Start vandaag en reserveer hier je mat > 

March 31, 2023