Volle Maan 28 juni

De maan is er altijd, waar je ook bent. Ze is regelt grote natuurlijke processen. Krachtig genoeg om hele oceanen in beweging te brengen. Als het volle maan is, is de invloed van de maan het meest voelbaar. De maan staat dan het dichtst bij de aarde.

De volle maan van dinsdag 16 juli 2019 is de volle maan van de kortste nacht, hij wordt ook wel plantmaan genoemd. Het thema van deze volle maan is bestemming en rijping. Het is een tijd vol licht en energie. De groeikracht van de natuur is nu op haar sterkst. De ontwikkeling van je plannen hebben nu een bestemming gevonden. En je mag afwachten wat je een paar maanden geleden symbolisch hebt gezaaid. Deze volle maan in Steenbok wakkert je ambitie aan. Door deze periode goed voor jezelf te zorgen, voel je je gezond en sterk. Wanneer je in balans bent, kan de prana, levensenergie, goed stromen. Dit maakt je daadkrachtig. Helpt je keuzes te maken die bij je diepste intenties passen en deze te beschermen voor invloeden van buitenaf. ‘Balance your Prana’

Deze volle maan staat in verbinding met de Triple Warmer Meridiaan. De drievoudige verwarmer meridiaan begint bij de nagelriem van de ringvinger en loopt vervolgens langs de buitenzijde van de arm, over de schouders, langs de hals, achter het oor langs naar het begin van de wenkbrauwen. Hij heeft geen bijbehorend orgaan, maar zijn functies beïnvloeden alle 11 andere meridianen. Hij functioneert als thermostaat en past onze lichaamstemperatuur aan als de temperatuur buiten verandert. Geeft een psychisch en fysiek evenwicht. Bij blokkades ontstaan klier- en hormoonstoornissen, weergevoeligheid, oorsuizingen, gevoeligheid voor infecties en vermoeidheid. Hij is ook betrokken bij schouderproblemen en tennisellebogen. Op emotioneel gebied depressie, problemen met innerlijke balans en nonchalance. Als de drievoudige verwarmer meridiaan in evenwicht is voelen we ons veilig. We zijn in staat om veranderingen in ons leven aan te brengen en negatieve gewoontes en patronen te doorbreken. We voelen ons energiek en daadkrachtig.

Fysiek kun je de krachten van deze volle maan positief versterken door dagelijks een koude douche te nemen. Rood en bitter voedsel te eten, zoals rode biet en turmeric. Of te kiezen voor watermeloen.

Voor de volle maan van 16 juli organiseert Moon Yoga Club dinsdagochten om 9.00 uur een speciale Full Moon Healing Yoga Les met ademhalingsoefeningen, meditatie en yoga houdingen specifiek gericht op de Triple Warmer meridiaan gegeven door Irene le Roy. Deze yoga les balanceert je prana en laat de levensenergie weer vrij stromen.

Reserveer je mat via onze app>

Namaste