De maan is er altijd, waar je ook bent. Ze regelt grote natuurlijke processen. Krachtig genoeg om hele oceanen in beweging te brengen. Als het volle maan is, is de invloed van de maan het meest voelbaar. De maan staat dan het dichtst bij de aarde.

De volle maan van donderdag 12 december 2019 is de laatste volle maan van 2019. Deze volle maan staat in tweeling. Het thema van deze maan is emotionele stabiliteit. En staat in verbinding met de maagmeridiaan. De maagmeridiaan is een van de 12 belangrijkste meridianen in de traditionele Chinese geneeskunde. De maagmeridiaan staat in verbinding met de ruggenwervel en de grote ingewanden. De maag beschermt ons tegen ziektes en is ons sterkste orgaan. Er gaat vaak veel tijd overheen voordat een ziekte zich hier manifesteert. Daarnaast is het de basis voor emotionele stabiliteit. Je kunt emoties goed waarnemen via de maag in de vorm van krampen en misselijkheid. Misselijkheid kun je daarom ook zien als een uiting van emotie.

Wanneer de energie in de maagmeridiaan verstoord is, kun je last hebben van depressie, spijsverteringsproblemen, nek en schouder klachten, voorhoofdholte onsteking, veel last van boeren, verslavingen, een droge mond en constipatie. Het versterken van deze meridiaan zorgt ervoor dat je je emotionele basis verstevigd en je weerstand verhoogt. 

Fysiek kun je de krachten van deze volle maan positief versterken door zo veel mogelijk stress, koffie en rode wijn te vermijden en niet te eten voor het slapen gaan. Kies voor het eten van geel voedsel, zoals mais, bananen en ananas.

Voor de volle maan van 12 december organiseert Moon Yoga Club donderdag om 10.15 uur een speciale Full Moon Healing Yoga Les met ademhalingsoefeningen en yoga houdingen specifiek gericht op de maagmeridiaan gegeven door Irene le Roy. Deze yoga les stimuleert deze energiebaan en laat de Chi hier optimaal stromen.

Reserveer je mat via onze app>

Namaste,

Irene