Volle Maan Jachtmaan

De maan is er altijd, waar je ook bent. Ze is regelt grote natuurlijke processen. Krachtig genoeg om hele oceanen in beweging te brengen. Een menselijk lichaam bestaat voor 65% uit water en ook op ons menselijk lichaam reageert op de maan. Als het volle maan is, is de invloed van de maan het meest voelbaar. De maan staat dan het dichtst bij de aarde. Een jaar kent 13 manen en elke maan heeft een eigen unieke energie. En deze maan is erg bijzonder en er valt veel over te vertellen. 

Blauwe maan
De volle maan van zaterdag 31 oktober 2020 is een blauwe maan. Het is de tweede maan van oktober, dit versterkt de energetische werking. Twee volle manen in één maand is hoogst zeldzaam en gebeurt maar eens in de 2,5 jaar! 

Halloween
Deze volle maan valt precies samen met Halloween. Ook wel Allerheiligen of Halloween/ Samhain genoemd. Het is het rituele Keltische Nieuwjaar! Samhain (of zoals de Kelten zeggen ‘Seh ween’) is het rustseizoen van het land en markeert zowel het einde als het begin van het nieuwe jaar. En er werd ook stilgestaan bij de polariteiten van het leven: kou en warmte, nacht en dag, dood en leven.
De duisternis wordt nu geëerd en symboliseert het beleven van onze binnenwereld en van ons onderbewustzijn. Het is het moment wanneer de sluier tussen de wereld van de doden en de levenden heel dun is. Je kunt nu meer verbinding voelen en maken met overleden dierbaren. Het is een periode waarin we al eeuwen lang onze voorouders en dierbaren overledenen herdenken.  Een mooi moment om bewust even stil te staan bij hun leven en wat ze voor je betekend hebben en betekenen.

Jachtmaan
Deze volle maan wordt ook wel jachtmaan genoemd. De Jachtmaan heeft als thema transformatie. Een goede tijd om je voor te bereiden op de winter. Vroeger was dit de periode om op jacht te gaan en de wintervoorraad aan te vullen met wat er in de natuur te vinden was. De voorbereiding is nu een meer innerlijke jacht. Je intuitie is in deze periode krachtiger. Je komt makkelijker tot jezelf en ziet duidelijker wat bij je past en wat je los mag laten. Daarom is het rond 31 oktober het ideale moment om plannen te maken maken voor de winter en jezelf uit te dagen met grote vraagstukken: Waar word ik echt gelukkig van en hoe kan ik de volgende stap zetten om dit te realiseren? Als je nog iets wilt doen voor de winter, is het nu de tijd om dat te doen. Het is ook de perfecte tijd voor meditatie en mindfulness.

Stier
De volle maan van 31 oktober staat in Stier, een nogal koppig en stug sterrenbeeld. Van onbekende situaties en overhaaste beslissingen wil Stier niets weten. Veiligheid, zekerheid en vastigheid zijn woorden waar dit teken zich graag aan vastklampt. Dit staat dus recht tegenover het idee van transformatie dat de jachtmaan symboliseert: hierdoor kun je binnenin nogal wat conflict ervaren.

Dikke Darm meridiaan
Deze volle maan in stier staat in verbinding met de dikke darmmeridiaan en is gekoppeld aan je nek en keel. De dikke darmmeridiaan is een van de 12 belangrijkste meridianen in de traditionele Chinese geneeskunde. De dikke darm absorbeert overtollig vocht en regelt de afscheiding en uitscheiding van afvalstoffen. Ademhalen en met name diep ademen ondersteunt de dikke darm. De energie van deze maan daagt je uit om standvastig te zijn zonder koppig te zijn en consistent zonder rigide te zijn. Just breath steady & breath deep. 

Een disbalans in deze meridiaan kan zich op fysiek niveau bijvoorbeeld uiten in een verstopte neus, grotere vatbaarheid voor verkoudheid, constipatie of diarree, eczeem en buikpijn. In psychisch opzicht heb je moeite met loslaten en kun je last hebben van een pessimistische instelling. Op het moment dat de dikke darm energie in balans is, voel je je in balans en energiek.

Minimoon
De volle maan van 31 oktober is de allerkleinste van het hele jaar. Daarom wordt het ook wel een minimoon genoemd. Dit fenomeen is het tegenovergestelde van een supermoon. Bij een minimoon staat de maan verder van de aarde af dan bij elke andere volle maan dit jaar.

Fysiek kun je de krachten van deze volle maan positief versterken door veel Yoga lessen te volgen. Veel gember en pittige kruiden te eten.

Voor de volle maan van 31 oktober organiseert Moon Yoga Club zaterdag 31 oktober een Full Moon Healing yoga les met ademhalingsoefeningen en yoga houdingen specifiek gericht op de dikke darm meridiaan gegeven door Mylène Boelmans. Deze yoga les stimuleert deze energiebaan en laat de Chi hier optimaal stromen. 

Reserveer je mat via onze app>

Namasté.