20 oktober volle maan - Breath Steady & Breath deep

Volle Maan Jachtmaan

De maan is er altijd, waar je ook bent. Ze is regelt grote natuurlijke processen. Krachtig genoeg om hele oceanen in beweging te brengen. Een menselijk lichaam bestaat voor 65% uit water en ook op ons menselijk lichaam reageert op de maan. Als het volle maan is, is de invloed van de maan het meest voelbaar. De maan staat dan het dichtst bij de aarde. Een jaar kent 13 manen en elke maan heeft een eigen unieke energie. En deze maan is erg bijzonder en er valt veel over te vertellen. 

Tijdens volle maan wordt alles versterkt, eventuele disbalans in je emoties, gedachten en relaties met anderen of je werk. Ongeveer drie dagen voor tot drie dagen na een volle maan kan je je meer helderwetend of -ziend voelen en is je intuïtie versterkt

Jachtmaan
Deze volle maan wordt ook wel jachtmaan genoemd. De Jachtmaan heeft als thema transformatie. Een goede tijd om je voor te bereiden op de winter. Vroeger was dit de periode om op jacht te gaan en de wintervoorraad aan te vullen met wat er in de natuur te vinden was. De voorbereiding is nu een meer innerlijke jacht. Je intuitie is in deze periode krachtiger. Je komt makkelijker tot jezelf en ziet duidelijker wat bij je past en wat je los mag laten. Daarom is het rond 31 oktober het ideale moment om plannen te maken maken voor de winter en jezelf uit te dagen met grote vraagstukken: Waar word ik echt gelukkig van en hoe kan ik de volgende stap zetten om dit te realiseren? Als je nog iets wilt doen voor de winter, is het nu de tijd om dat te doen. Het is ook de perfecte tijd voor meditatie en mindfulness.

Ram 
De volle maan van Ram in de periode van het sterrenbeeld Weegschaal versterken elkaar in hun ambitieuze, zelfverzekerde en inspirerende karakter. Daardoor wordt het de krachtigste maan van het jaar. Weegschalen zijn ambitieus, enthousiast en onbevangen. Maar, ze kunnen zich ook laten leiden door hun emoties. Door hun doelgerichte persoonlijkheid kunnen ze situaties zwart-wit benaderen. Hierdoor kunnen ze het ene moment enthousiast zijn en het volgende moment totaal ongeïnteresseerd. Waar de Weegschaal harmonieus is, is de Ram recht door zee. De uitdaging deze maan is om hier evenwicht in te vinden.

Dikke Darm meridiaan
Deze volle maan staat in verbinding met de dikke darmmeridiaan en is gekoppeld aan je nek en keel. De dikke darmmeridiaan is een van de 12 belangrijkste meridianen in de traditionele Chinese geneeskunde. De dikke darm absorbeert overtollig vocht en regelt de afscheiding en uitscheiding van afvalstoffen. Ademhalen en met name diep ademen ondersteunt de dikke darm. De energie van deze maan daagt je uit om standvastig te zijn zonder koppig te zijn en consistent zonder rigide te zijn. Just breath steady & breath deep. 

Een disbalans in deze meridiaan kan zich op fysiek niveau bijvoorbeeld uiten in een verstopte neus, grotere vatbaarheid voor verkoudheid, constipatie of diarree, eczeem en buikpijn. In psychisch opzicht heb je moeite met loslaten en kun je last hebben van een pessimistische instelling. Op het moment dat de dikke darm energie in balans is, voel je je in balans en energiek.

Fysiek kun je de krachten van deze volle maan positief versterken door veel Yoga lessen te volgen. En te kiezen voor wit voedsel, zoals rijst, uien, knoflook en gember. Ook radijsjes en veel granen en verse groenten hebben een positief effect. 

Voor de volle maan van 20 oktober organiseert Moon Yoga Club woensdag 20 oktober 10.30 een Full Moon Healing yoga les met ademhalingsoefeningen en yoga houdingen specifiek gericht op de dikke darm meridiaan gegeven door Irene le Roy. Deze yoga les stimuleert deze energiebaan en laat de Chi hier optimaal stromen. De Full Moon Healing Yoga les wordt afgesloten met een Crystal group healing!

Reserveer je mat via onze app>

Namasté.