Volle Maan Jachtmaan

De maan is er altijd, waar je ook bent. Ze is regelt grote natuurlijke processen. Krachtig genoeg om hele oceanen in beweging te brengen. Een menselijk lichaam bestaat voor 65% uit water en ook op ons menselijk lichaam reageert op de maan. Als het volle maan is, is de invloed van de maan het meest voelbaar. De maan staat dan het dichtst bij de aarde. Een jaar kent 13 manen en elke maan heeft een eigen unieke energie.

De volle maan van dinsdag 12 november 2019 is de bloedmaan. Je kunt in de periode van de Bloedmaan een offer brengen als dank voor wat je hebt verkregen afgelopen periode. Dit kun je doen in de vorm van tijd, door je tijd aan iemand te offeren geef je iets weg zonder daar iets voor terug te verwachten of te vragen.

Deze volle maan in stier staat in verbinding met de dikke darmmeridiaan en is gekoppeld aan je nek en keel. De dikke darmmeridiaan is een van de 12 belangrijkste meridianen in de traditionele Chinese geneeskunde. De dikke darm absorbeert overtollig vocht en regelt de afscheiding en uitscheiding van afvalstoffen. Ademhalen en met name diep ademen ondersteunt de dikke darm. De energie van deze maan daagt je uit om standvastig te zijn zonder koppig te zijn en consistent zonder rigide te zijn. Just breath steady & breath deep. 

Een disbalans in deze meridiaan kan zich op fysiek niveau bijvoorbeeld uiten in een verstopte neus, grotere vatbaarheid voor verkoudheid, constipatie of diarree, eczeem en buikpijn. In psychisch opzicht heb je moeite met loslaten en kun je last hebben van een pessimistische instelling. Op het moment dat de dikke darm energie in balans is, voel je je in balans en energiek.

Fysiek kun je de krachten van deze volle maan positief versterken door Detox yoga lessen te volgen. Veel gember en pittige kruiden te eten.

Voor de volle maan van 12 november organiseert Moon Yoga Club dinsdag 9.00 uur een speciale Full Moon Healing Yoga les met ademhalingsoefeningen en yoga houdingen specifiek gericht op de dikke darm meridiaan gegeven door Mirjam Zonjee. Deze yoga les stimuleert deze energiebaan en laat de Chi hier optimaal stromen. 

Reserveer je mat via onze app>

Namasté.