Stilte wandeling

Wist je dat bomen en planten energie kunnen opslaan? Iets dat mensen nog niet is gelukt. En als er een boom ziek is alle andere omliggende bomen energie geven aan deze zieke boom? Ze zijn verbonden met elkaar en zorgen op hun manier voor elkaar. Mooi hè?

Tijdens de Moon Mindfulness walk lopen we een uur in stilte door de prachtige natuur van het Bergerbos. Het eerste gedeelte begeleid ik je met actieve wandelmeditaties van Thich Nhat Hanh, een zenmeester en boeddhistische monnik. Het tweede gedeelte ie bedoeld om zo lang mogelijk de stilte te ervaren in je mind. En als je gedachtes weer gaan ratelen, dan pak je terug op een van de 4 wandelmeditaties die we daarvoor hebben beoefend. 

Door aangescherpte C- regels mogen we met maximaal 4 deelnemers in het bos lopen. Dat betekend dat de Moon Mindfulness walk snel vol zit en we werken met wachtlijsten. Schrijf je ruim van te voren in, zodat je verzekerd bent van een plekje of trek je wandel schoenen aan en ga zelf het bos in!

Met deze wandelmeditatie kom je helemaal tot rust
Probeer een uur in stilte te wandelen, zonder telefoon, zonder gesprekken aan te gaan. Een van de oefeningen die we altijd doen is met volle aandacht ademhalen. Dat is de een goede manier om tot rust te komen. Je adem heb je altijd bij je. Houd je nek en hoofd in één lijn, ontspan je lichaam terwijl je wandelt, concentreer je op je adem en terwijl je je adem volgt door je neus, luchtpijp en longen, tel je de lengte van je ademhaling: in één, twee, drie, vier (zo lang je inademing is) adem uit en dan tel je evenveel tellen uit. Bepaal van te voren tot waar je deze oefening doet. Ik houd zelf altijd minimaal 500 meter aan op gevoel. Hoe langer de oefening hoe krachtiger. Je adem is deel van je lichaam en deze aandacht zal je ook merken in de rest van je lichaam. Natuurlijk krijg je gedachten. Dat is geen punt. Dan ga je weer terug naar je ademhaling. Het bos is zo mooi in deze tijd van het jaar. Doen!

liefs Irene 

(foto gemaakt door Irene le Roy in Bergerbos)