De maan is er altijd, waar je ook bent. Ze is regelt grote natuurlijke processen. Krachtig genoeg om hele oceanen in beweging te brengen. Als het volle maan is, is de invloed van de maan het meest voelbaar. De maan staat dan het dichtst bij de aarde.

De volle maan van zondag 4 juni is de volle maan van de groei en transformatie, hij wordt ook wel grasmaan genoemd. Het thema van deze volle maan is groeikracht en verbinding. Het is een tijd vol hoop, licht en warmte. De natuur staat in bloei. Sommige plannen hebben nog aandacht nodig voordat je de vruchten kunt plukken. Deze volle maan in Boogschutter geeft ook veel enthousiasme en optimisme. Overal zie je mogelijkheden en kansen. Probeer focus te houden, zodat je energie niet versnipperd. Blijf dicht bij jezelf, want je hebt alles in je. ‘Protect your heart.’

Deze volle maan staat in verbinding met de Pericard-meridiaan. De Pericard is in de Westerse geneeskunde het hartzakje, maar binnen de Chinese Geneeskunde wordt deze gezien als de hartbeschermer. Het is de verbinder van onze emoties (water) en passie (vuur). De pericard-meridiaan geeft toegang tot je hart en je meest persoonlijke gevoelens. Als deze in balans is ben je genereus, warm en liefdevol naar anderen. Daarnaast ben je ook in staat kritiek en liefde te ontvangen. Wanneer deze uit balans is, glimlach je niet tot weinig, heb je koude handen en voeten, heupproblemen, een laag libido en een ronde rug die je hart probeert te beschermen. Oude pijn die je hebt weggestopt, kan naar boven komen. Ook kun jij je bewust worden van jouw behoeftes: wat is nou echt belangrijk voor mij in het leven? En houd je daar aan vast, ook al voelt dat nog wat onzeker. Vertrouw op jezelf. Goed nieuws, deze periode verzacht liefdes verdriet en hartezeer.

Fysiek kun je de krachten van deze volle maan positief versterken door veel Yoga te doen. En qua voeding is het raadzaam deze periode een van de volgende 10 producten te eten:

  1. Havermout
  2. Rode biet
  3. Spruitjes
  4. Radijs
  5. Rucola
  6. Rozemarijn
  7. Grapefruit
  8. Watermeloen
  9. Turmeric
  10. Chocolade :)

Voor de volle maan van zondag 4 juni organiseert Moon Yoga Club om 9 uur uur  een speciale Full Moon Healing yoga les specifiek gericht op het versterken van je intuitie. Tijdens de volle maan is het gemakkelijker contact te maken met de diepere lagen van je onderbewustzijn. Deze bijzondere yoga les gegeven door Samantha stimuleert, geeft rust, kalmte en meer helderheid.

Heb je de Full Moon Healing Yoga gemist? Dan kun je ook de buikademhaling doen. Een krachtige oefening die je direct in het hier en nu brengt. Lees verder >

liefs Irene